H.CH Speed Hunter R. Kipling (Buffon)
Frissítés

 

 

Buffon & Mici

(kattints a képre!)

---------------------------------

2012.06. 27.

 

In England (2012)

-------------------------------

2012.02.21.

In England (2011)

 


   _____ MENÜ _____


 

 

     
_____ GALÉRIA _____
     
__ BUFFON - VIDEO__

Buffon & Mici

(kattints a képre!)


Buffon in Cruft's  2011

(kattints a képre!)      
___ MÉLTATLANUL ___
     
Kapcsolat

 

Zsitnyányi Győző

Hungary

gyozoo@gmail.com

 

 

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
     

greenhorn

 

 

     
A kedvencem!!!


 
     
_______________


     
A dada kutya

 

 

A dada kutya 

The nanny dog

 

Idézve a KC Staffordshire Bull Terrier standard második sorából: „Jelleme: Alapvetően jellemző rá a rendíthetetlen bátorság és szívósság.  A nagyfokú intelligencia és az, hogy gyengéd, különösen a gyerekekkel” (Characteristics: Traditionally of indomitable courage and tenacity. Highly intelligent and affectionate, especially with children.) Mind a KC, mind az FCI standardban hasonló meghatározás van a jellemre. A mi fajtánk volt az első és ez idáig az egyetlen, amelynek a standardjában megemlítik a gyengéd bánásmódot a gyerekekkel. A leírtak alapján talán érthető, hogy milyen erős kötelék tud kialakulni a gyerekek és a Staffik között. Ezt igazolta az a tanulmány is, amit 1997-ben készített a Southampton Egyetem a fajta jelleméről. 1997. júliusában egy cikket publikáltak a Pet Dog Magazinban ennek a tanulmánynak az alapján, melynek címe: A legjobb fajták a gyerekeknek. A magazin megkérte Sarah Whitehead az UK egyik legjobb viselkedéskutatóját és Dr. John Bradshaw az Antrozoológiai Intézet igazgatóját, hogy írjanak cikket a témában. Egyben megkérték őket arra, hogy válasszák ki azt a 10 fajtát ami legideálisabb a jövőbeni kisgyermekes tulajdonosoknak, mindez alapuljon az ő kutatási eredményeiken és személyes tapasztalataikon. Az országban bejegyzett 180 fajtából a staffik felkerültek a listára. Nyilvánvaló, hogy fontosnak tartották a jó jellemet, illetve a fajtastandard kitételét, amely hosszú utat tett meg azért, hogy megmutassa a közönségnek, hogy igen is a staffi tartók és tenyésztők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy egészséges jelleme legyen a kutyának. Mivel a staffi benne van ebben a „top 10”-ben, ezért ez a lista azt is megmutatja, hogy a staffi tulajdonos mennyire sikeres a fajta kitűnő tulajdonságainak a megvalósításában. Sajnos egyes országokban a SBT felkerült a DDA (Dangerous Dogs Act -Veszélyes Kutyákról szóló Törvény) listájára és ez nem éppen pozitívan hatott a fajtára. Ez a sajnálatos esemény annak ellenére megtörténhetett, hogy az ő egészséges és szeretettre méltó jellemük bizonyítást nyert, még azok számára is, akik feltették azt a fajtát arra a bizonyos listára.

Angliában a SBT-eket dada kutyaként becézik. A toleranciájuk a gyerekek iránt jól ismert, de az nem azt jelenti hogy okos ötlet a gyereket és a kutyát felügyelet nélkül hagyni. A gyereknek a staffi jó jelleme ellenére is meg kell tanulni tisztelni a kutyát, és nem engedheti meg magának a túl durva játékot.

A legtöbb Staffinak  - még a kanoknak is – van anyai ösztöne, így ragaszkodik a kicsikhez, legyen az kölyök kutya, vagy embergyerek.

Egy Stafford „szívós”, nem reagál azonnal a fájdalomra vagy a kellemetlenségre, amelyben valószínűleg sokszor részesül egy totyogó korú gyerekkel való játék során, és csak akkor keres menedéket, amikor a dolgok túl nyomasztóvá vállnak a számára.

A magas fájdalomküszöb teszi lehetővé, hogy az SBT más fajtáknál jobban tolerálja, ha a gyerek véletlenül durván nyúl hozzá. De még egyszer hangsúlyozni kell, hogy minden fajta esetében szükséges a felügyelet, ha a gyerek kutyával van, és meg kell tanítani őket, hogy hogyan bánjanak helyesen az állattal.KC standard:  http://www.thekennelclub.org.uk/item/87 

 

a Stafford'shírek nyomán

                                                  

     

THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg    *****    Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!