H.CH Speed Hunter R. Kipling (Buffon)
Frissítés

 

 

Buffon & Mici

(kattints a képre!)

---------------------------------

2012.06. 27.

 

In England (2012)

-------------------------------

2012.02.21.

In England (2011)

 


   _____ MENÜ _____


 

 

     
_____ GALÉRIA _____
     
__ BUFFON - VIDEO__

Buffon & Mici

(kattints a képre!)


Buffon in Cruft's  2011

(kattints a képre!)      
___ MÉLTATLANUL ___
     
Kapcsolat

 

Zsitnyányi Győző

Hungary

gyozoo@gmail.com

 

 

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
     

greenhorn

 

 

     
A kedvencem!!!


 
     
_______________


     
A dada kutya

 

 

A dada kutya 

The nanny dog

 

Idézve a KC Staffordshire Bull Terrier standard második sorából: „Jelleme: Alapvetően jellemző rá a rendíthetetlen bátorság és szívósság.  A nagyfokú intelligencia és az, hogy gyengéd, különösen a gyerekekkel” (Characteristics: Traditionally of indomitable courage and tenacity. Highly intelligent and affectionate, especially with children.) Mind a KC, mind az FCI standardban hasonló meghatározás van a jellemre. A mi fajtánk volt az első és ez idáig az egyetlen, amelynek a standardjában megemlítik a gyengéd bánásmódot a gyerekekkel. A leírtak alapján talán érthető, hogy milyen erős kötelék tud kialakulni a gyerekek és a Staffik között. Ezt igazolta az a tanulmány is, amit 1997-ben készített a Southampton Egyetem a fajta jelleméről. 1997. júliusában egy cikket publikáltak a Pet Dog Magazinban ennek a tanulmánynak az alapján, melynek címe: A legjobb fajták a gyerekeknek. A magazin megkérte Sarah Whitehead az UK egyik legjobb viselkedéskutatóját és Dr. John Bradshaw az Antrozoológiai Intézet igazgatóját, hogy írjanak cikket a témában. Egyben megkérték őket arra, hogy válasszák ki azt a 10 fajtát ami legideálisabb a jövőbeni kisgyermekes tulajdonosoknak, mindez alapuljon az ő kutatási eredményeiken és személyes tapasztalataikon. Az országban bejegyzett 180 fajtából a staffik felkerültek a listára. Nyilvánvaló, hogy fontosnak tartották a jó jellemet, illetve a fajtastandard kitételét, amely hosszú utat tett meg azért, hogy megmutassa a közönségnek, hogy igen is a staffi tartók és tenyésztők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy egészséges jelleme legyen a kutyának. Mivel a staffi benne van ebben a „top 10”-ben, ezért ez a lista azt is megmutatja, hogy a staffi tulajdonos mennyire sikeres a fajta kitűnő tulajdonságainak a megvalósításában. Sajnos egyes országokban a SBT felkerült a DDA (Dangerous Dogs Act -Veszélyes Kutyákról szóló Törvény) listájára és ez nem éppen pozitívan hatott a fajtára. Ez a sajnálatos esemény annak ellenére megtörténhetett, hogy az ő egészséges és szeretettre méltó jellemük bizonyítást nyert, még azok számára is, akik feltették azt a fajtát arra a bizonyos listára.

Angliában a SBT-eket dada kutyaként becézik. A toleranciájuk a gyerekek iránt jól ismert, de az nem azt jelenti hogy okos ötlet a gyereket és a kutyát felügyelet nélkül hagyni. A gyereknek a staffi jó jelleme ellenére is meg kell tanulni tisztelni a kutyát, és nem engedheti meg magának a túl durva játékot.

A legtöbb Staffinak  - még a kanoknak is – van anyai ösztöne, így ragaszkodik a kicsikhez, legyen az kölyök kutya, vagy embergyerek.

Egy Stafford „szívós”, nem reagál azonnal a fájdalomra vagy a kellemetlenségre, amelyben valószínűleg sokszor részesül egy totyogó korú gyerekkel való játék során, és csak akkor keres menedéket, amikor a dolgok túl nyomasztóvá vállnak a számára.

A magas fájdalomküszöb teszi lehetővé, hogy az SBT más fajtáknál jobban tolerálja, ha a gyerek véletlenül durván nyúl hozzá. De még egyszer hangsúlyozni kell, hogy minden fajta esetében szükséges a felügyelet, ha a gyerek kutyával van, és meg kell tanítani őket, hogy hogyan bánjanak helyesen az állattal.KC standard:  http://www.thekennelclub.org.uk/item/87 

 

a Stafford'shírek nyomán

                                                  

     

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!